Kinderslaaptherapie van 0-18 jaar

Kinderhersenen zijn continu in ontwikkeling. Elke leeftijdsfase kent zijn eigen minimale slaapuren die een kind in de groei nodig heeft. Onderling tussen leeftijdsgenoten kan het echter ook variëren. Elk kind ontwikkelt zijn eigen slaapritme. Een minimaal aantal uren passend bij de leeftijdsfase blijft essentieel. Tijdens de puberteit vindt er een verandering plaats in het slaappatroon. De slaap verschuift naar een later tijdstip en hier kunnen de schoolprestaties en de stemming onder lijden.

De focus van de kinderslaapoefentherapie:

Een groot verschil in het behandelen van slaapproblemen bij kinderen is dat de behandeling vaak deels of helemaal via de ouders verloopt. Veel slaapproblemen van kinderen zijn cognitief-gedragsmatig, een kleiner deel kent een lichamelijke oorzaak. Slaapoefentherapeuten behandelen het slaapprobleem als onderdeel van het algemeen dagelijks functioneren van zowel de ouders als het kind. Slaapgedrag kun je beïnvloeden met bewustwording, educatie, bewegingsactivatie, gezonde leefstijl, oefenervaring en gewoonteverandering.

Deel dit artikel:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *